Sosyal Medya

Coğrafyamız

Gazze’den “Özgürlük Filosu-3'ü Koruyun” Çağrısı

Gazze’deki Kuşatmayı Kırmak İçin Hükümet Komisyonu önümüzdeki Cuma günü Gazze sahiline ulaşması beklenen Özgürlük Filosu-3 için meşale yaktı.



Komisyon BaÅŸkanı Ali El-Batta dün (23 Haziran Salı) Gazze’de düzenlenen basın toplantısında verdiÄŸi bilgide, geri sayımın fiilen baÅŸladığını belirterek, filonun ÅŸu anda dokuz yıldır kuÅŸatma altında bulunan Gazze’ye gelmek üzere Avrupa limanlarından ayrıldığını söyledi.

El-Batta “Özgürlük Filosu ÅŸu anda hareket etmiÅŸ durumda. Onun Gazze’ye ulaÅŸmasına sadece saatler kaldı. Åžu anda Filistin halkı bütün kesimleriyle onu karşılamak ve hoÅŸgeldin demek için dört gözle bekliyor” dedi.

DiÄŸer taraftan basın toplantısında konuÅŸan KuÅŸatmayı Kırmak Ä°çin Halk DireniÅŸ Komitesi BaÅŸkanı milletvekili Cemal El-Hudari, Filistin halkının bugün Filistin davasına destek vermek için dünyadaki özgür insanların Mavi Marmara katliamından sonra gösterdiÄŸi tarihi direniÅŸi karşısında çok önemli anlar yaÅŸadığını söyledi ve sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: “Özgürlük Filosu-3’deki aktivistlerle görüÅŸtük. Bütün tehdit ve engellemelere raÄŸmen Cuma günü sabah saatlerinde Gazze’de olacaklarını söylediler. Dünyanın özgür insanlarının gösterdiÄŸi bu fedakarlık, Filistin halkının hak ve hukukunun görmezden gelindiÄŸi bir dünyada gösterilebilecek en ÅŸerefli ve yüce tavırdır. Ä°ÅŸgal rejimini filoya zarar vermemesi konusunda uyarırken, uluslararası camiayı filoda bulunan insanların hayatını koruma noktasında üzerine düÅŸeni yapmaya çağırıyoruz.”

Milletvekili Ahmed Ebu Halebiyye ise yaptığı açıklamada, 2006 yılından beri zalim ve haksız kuÅŸatma altında bulunan Gazze halkına destek vermek için gelen bütün aktivistleri halk olarak selamladıklarını söyledi.

Gazze üzerindeki kuÅŸatmayı kırmak ve Filistin halkıyla dayanışmak için Avrupa’nın deÄŸiÅŸik limanlarından yola çıkan 5 gemilik filoya deÄŸiÅŸik ülkelerden onlarca aktivist katılıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.